TaHaJJuD CiNtA

Friday, May 7, 2010

kHaS BuAt aDiK-aDiK Ku..

Farah asmaq "chubby"
Fida dh mcm "mak tiri" kalau marah orang
izwan yang kuat merajuk
ehsan perasan "ensem"
Nik Anas yg perasan "macho"
aqwa yang kuat menangis
syida yang kuat bersukan
Mai yang rajin beriadah..
kasa yang pandai bermadah..
huda yang suka "pijak orang"
jejaka yang menjadi pujaan ramai, Abuzar
Idzuan yang penuh dengan kemisterian..


sedih rasa hati ini..mereka dah balik kampung tapi tidak sempat berbual panjang.. walaupun mereka bukanlah "adik kesayangan/ exco kesayangan/ junior kesayangan " aku tapi kerana MPDFH 09/10 ini kami bertemu.. dan kenangan yang ada akan aku simpan di hati.. alhamdulillah pergorbanan yang aku lakukan penuh dgn kmanisan pertemuan bsama mereka..walaupun pahit yang kurasa lebih banyak berbanding kemanisan.. tapi kemanisan yang mereka beri ini lebih bernilai dan mampu menutup segala kepahitan di hati ini..

buat Idzuan "J", Huda, Kasa, Mai, Fida, Aqwa, Izwan "A", Ehsan, Abuzar, Nik Anas, Syida, Farah Asmaq..
adik-adik hayatilah lirik lagu nie dengan hati yang terbuka kisah kita ada disini untuk masa depan kita..

Andainya aku bertanya
Padamu tentang bahagia
Di mana nilai setia
Di manakah puncak cinta

Mahukah engkau mengerti
Harapan serupa mimpi
Ianya dapat terjadi
Atau hilang tak berganti

Sejarah mengajar kita
Menjadi lebih dewasa
Meniti arus angkara
Lupakan kisah yang lalu
Teguhkan tugu imanmu
Doaku buatmu adik

Yang dulu usah dirindu
Hilangkanlah dari hatimu
Doaku buatmu adik

abg apit mendoakan kejayaan kalian di masa hadapan.. terima kasih atas segala kenangan yang kalian beri..abg apit rasa tak sia-sia abg apit berkorban untuk menjadi YDP MPDFH 09/10.. walaupun pelbagai perkara pahit yang abg apit lalui sepanjang mempimpin MPDFH 09/10 tapi kemanisan tetap abg apit rasa dari kalian..
abg apit bersyukur ke hadrat ilahi kerana ditemukan kita.. memang benar ckp org selama ini.."melihat kebahagiaan orang lain akan menyebabkan kita lebih bahagia dari mementingkan kebahagian diri sendiri"

biarpun abg apit tak selalu dapat bersama dengan sahabat-sahabat abg apit, korban kan hobi, korbankan minat, korbankan masa dan segala-galanya namun abg apit tetap gembira kerana diberikan yang terindah dari kalian disebabkan pertemuan ini..

abg apit memohon maaf pada kalian andai diri ini ada terkasar bahasa yang telah menyakitkan hati kalian, tercubit, tertampar, terpukul, tertendang dan tergeget..hikhik.. dan abg apit jugak mintak maaf andai diri ini telah menentukan atau mengatur hidup kalian sepanjang kita bertemu..kalau ada jodoh dan di izinkan olehNYA kita akan bertemu lagi..

salam sayang dan kekhilafan..
muhammad nur hapis abdullah aka pawana berdarah

1 comment:

  1. Demi Allah yang memegang jiwaku. sungguh aku sangat menyayangi insan2 ini......Ya Allah teguhkan ikatan ukhwah ini..Smg kami yang tinggal akan meneruskan perjuangan ini dengan penuh keikhlasan demi menggapai redhaMU...ameen..

    ReplyDelete